top of page

 

Oxhagen trädgårdsodling

  • Instagram

Välkommen till Oxhagen trädgårdsodling, skapat med kärlek och engagemang av mig, Cecilia Cederlid, år 2023. Min koppling till denna plats sträcker sig tillbaka till min barndom på Oxhagen gård, och 2015 öppnade jag och min sambo Gustav ett nytt kapitel när vi förvärvade vårt egna hus med tomt här på gården. Vår familj, inklusive våra två söner Hjalmar och Folke, har sedan dess varit en central del av denna gröna oas.

Att vara certifierad Permakulturdesigner sedan 2021 är en ytterligare dimension av min passion för hållbar odling och design. Det är särskilt tillfredsställande att tänka på att gården grundades av min morfars morfar redan 1908, och att jag nu har äran att leda dess utveckling mot en ännu mer hållbar framtid.

Min partner Gustav och jag delar en gemensam utbildning inom trädgård och anläggning. Gustav är drivande kraften bakom trädgårdsföretaget GK Mark och Trädgård AB, vilket ger oss möjlighet att dela med oss av vår expertis och passion till en bredare publik.

Vi är stolta vårdare av en mångfaldig gemenskap av djur, inklusive hundar, katter, höns, ankor, kaniner och bin. Vår honung är en äkta smak av den biologiska mångfald som frodas på vår gård. Dessutom är vi stolta över att erbjuda ett brett utbud av produkter och tjänster, från snittblomsodling och självplock till försäljning av vackra buketter, kransar och bröllopsbuketter.

Vår filosofi sträcker sig bortom en traditionell gårdsverksamhet. Vi är dedikerade till regenerativt småbruk, där vi aktivt främjar biologisk mångfald och sluter många kretslopp på plats. Från användningen av gödsel och täckodling till att samla in regnvatten - varje steg vi tar är noga planerat för att minimera vår påverkan och maximera vårt positiva bidrag till miljön.

Välkommen att uppleva Oxhagen trädgårdsodling, där varje blomma berättar en historia om vår passion och omsorg för naturen. Vi ser fram emot att dela denna resa med dig och erbjuda produkter och tjänster som inte bara är vackra utan också hållbara och meningsfulla.

 

Artikel om oss i tidningen Åter 2/2020.

 

Min stora passion, förutom familjen, är självhushåll och handarbete. Nedan finner ni olika saker jag antingen odlar, föder upp eller tillverkar. Vid intresse eller frågor så tveka inte att kontakta mig.

Cecilia Cederlid, handarbete
Cecilia Cederlid, handarbete
Oxhagen Trädgårdsodling
Oxhagen trädgårdsodling
bottom of page