top of page

Vår historia

Jag heter Cecilia Cederlid och är dotter till Karin och Conny. Är uppvuxen på Oxhagen gård och fick möjligheten att köpa eget hus med tomt i gården 2015 med min sambo Gustav och två söner, Hjalmar och Folke. Fantastiskt roligt då gården etablerades av min morfars morfar 1908.

Både Gustav och jag är utbildade inom trädgård och anläggning och driver tillsammans ett trädgårdsföretag, GK Mark och Trädgård AB. Jag är certifierad Permakulturdesigner sedan 2021.

2010 kvalade jag och Gustav in till Yrkes-SM i trädgårdsanläggning där vi mottog bronsmedalj efter en jämn tävling i Göteborg.


Mina intressen utöver familjen är djur, natur och handarbete. Vi lägger mycket tid i trädgården och i skogen, odlar mycket mat till familjen och även lite blommor. Visionen från och med sommaren 2022 är att kunna odla snittblommor som sedan ska kunna användas till olika event i saloonen tillexempel göra brudbuketter, bordsdekorationer och andra arrangemang. Har tidigare gjort brudbuketter och arrangemang till bröllopen av köpta blommor men känner att utveckla verksamheten och då kunna erbjuda härodlade blommor.

Artikel om oss i tidningen Åter 2/2020.

Gårdsägg

Vi har ca 20 hönor, vissa tider på året får vi mycket ägg. Vid intresse går det bra att höra av sig till ceciliacederlid@icloud.com

Vi har olika raser och får därmed olika färg och storlekar på äggen.


Min stora passion, förutom familjen, är självhushåll och handarbete. Nedan finner ni olika saker jag antingen odlar, föder upp eller tillverkar. Vid intresse eller frågor så tveka inte att kontakta mig.

bottom of page