Så fort jag satte min fot inne på Oxhagen gård visste jag att det var något magiskt med platsen. Det sitter i väggarna. Vi hade en fantastisk inspelning, mycket tack vare Karin och Conny som både hjälpte till framför och bakom kameran.

Jag är förälskad i den här gården och kommer alltid att vilja återvända hit

Kära hälsningar Tarik Saleh


Välkommen!

Oxhagen gård startades 1908 av Karins farmors far Ox-Pelle.

Som 4:e generation har vi idag förmånen att bedriva och förvalta Oxhagen gård i en modern tappning med anor från sekelskiftets era och har lagt till vår touch av amerikansk western med

bl. a. en äkta saloon med rättigheter.

Gården, som är belägen i Norra Sorunda, är sedan 2014 den första Grön Arena-gården i Stockholms län. Vi erbjuder en stor variation av unika tjänster och upplevelser och är därmed övertygade om att du kommer att lämna oss med sinnesro. Hur man mår psykiskt känns i kroppen. Vår livsstil med naturliga rum som miljö ger inspiration och stimulerar utveckling. Det ger även möjlighet för oss såväl som andra att må bra och få nya perspektiv.


2021 blev jag nominerad och tilldelades Ellenfonden. 

Motivering:


"Karin har via sin Gröna Arena, den enda certifierade i Stockholmsområdet, hjälpt ungdomar tillbaka och vidare i livet. Hon har med omsorg och omtanke tagit sig an ungdomar som behöver olika stöd även utanför Grön Arena. Det är den typ av medmänniskor som vi vill uppmuntra, som bryr sig och ger ungdomar en extra vuxen att luta sig mot ibland när det behövs.”


2019 tilldelades vi priset Årets kulturbefrämjare av Näringslivet i Nynäshamn.

Motivering:

"I sin saloon i sekelskiftesstil med genuin redneck-atmosfär, har man skapat en unik plats för spännande kulturella möten. En landsbygdens arena dit både trubadurer, kända artister och bilentusiaster vallfärdar. På denna gröna arena är kulturen att stötta de som behöver det, och den kulturen är värd att hylla."


2011 tilldelades vi Nynäshamns kommuns kulturpris för vårt arbete kring och med gården. 

Sammanfattad motivering:


"Att våga utmana, ge kulturen utrymme inom alla samhällssfärer, låta människor från olika håll med olika erfarenheter stöta ihop. De två personer som får kulturstipendiet i år har skapat en mötesplats, en plats där

människor möts kring gemensamma intressen över åldersgränserna. Årets kulturstipendium går till Karin Karlsson och Conny Cederlid för deras arbete med Saloon Hillbilly."

Titta runt på vår hemsida och om du har några frågor eller funderingar är det bara att kontakta oss.

See Ya!

Ordspråk

"Skaffa dig vänner innan du behöver dom"

En hälsning från Ian Haugland efter att jag tillverkat hans och Maries vigselringar.